Dnes je 24. listopad 2024, svátek má Emílie
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Kraj / Společnost V Libereckém kraji odstartovala soutěž o značku Regionální potravinu 2023 Vytvořit článek
V Libereckém kraji odstartovala soutěž o značku Regionální potravinu 2023
Redakce iLIBERECKO - 26. 04. 2023    9752    0 Líbil se vám tento článek?

Jste producenty potravin a jste přesvědčeni, že vaše výrobky patří mezi nejlepší v kraji? Přihlaste se do soutěže o prestižní značku Regionální potravina Libereckého kraje. Přesvědčte veřejnost o kvalitě svých výrobků a podpořte tím ostatní regionální zemědělce a producenty potravin. Příjem přihlášek končí 11. května 2023. Za účast v soutěži se neplatí žádný poplatek.

Udělování značky „Regionální potravina“ je určeno pro potravinářské výrobky nebo zemědělské produkty od malých a středních potravinářských podniků, tj. subjekty s počtem maximálně 250 zaměstnanců. Do soutěže se může přihlásit fyzická osoba oprávněná k podnikání nebo právnická osoba, která je provozovatelem potravinářského podniku a je považována za výrobce na území Libereckého kraje.

Zemědělský produkt nebo potravinářský výrobek, který je přihlašován do soutěže o udělení značky „Regionální potravina“, musí být vyroben v příslušném regionu ze surovin z daného regionu, (v tomto případě Liberecký kraj) případně je-li to z objektivních důvodů nutné z tuzemských surovin. Podíl těchto surovin musí tvořit minimálně 70 %. Hlavní surovina musí být ze 100 % tuzemského původu. U ostatních surovin se dle části B uvede procentické zastoupení, včetně uvedení původu.

Výrobky lze přihlásit do těchto kategorií:

  1. Masné výrobky tepelně opracované (uzené maso, šunkový salám, gothajský salám, párky, špekáčky, šunka, tlačenka, jitrnice, slanina, grilovací klobása, uzené koleno, paštika apod.).
  2. Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy (fermentované a tepelně opracované výrobky – poličan, paprikáš, vysočina, herkules, turistický salám, lovecký salám, klobása, sušená šunka apod.).
  3. Sýry včetně tvarohu (přírodní, tavené a syrovátkové sýry a tvarohy).
  4. Mléčné výrobky ostatní (mléko, kysané mléčné výrobky, máslo apod.).
  5. Pekařské výrobky včetně těstovin (chléb, běžné pečivo, jemné pečivo, trvanlivé pečivo, těstoviny).
  6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek.
  7. Alkoholické a nealkoholické nápoje (s výjimkou vína z hroznu révy vinné; např. piva, lihoviny, ostatní alkoholické nápoje, šťávy, nektary, ochucené nealkoholické nápoje, minerální vody apod.).
  8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě (čerstvá, sušená, proslazená nebo nakládaná ovoce a zelenina, kompoty, džemy, povidla, protlaky apod.).
  9. Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, skořápkové plody apod.).


Do každé kategorie je možné přihlásit maximálně 5 výrobků od stejného výrobce.

Veškeré dokumenty a informace pro přihlášení do soutěže jsou k dispozici na:

https://www.apic.cz/10466-regionalni-potravina-liberecky-kraj-vyzva-k-podavani-prihlasek.html

Zdroj: Krajský úřad Libereckého kraje



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře

Chcete přispět do diskuze? Stačí se jen přihlásit.

Prodej a pronájem
Reklama   •   Koupit reklamu