Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) dnes vydala varování ohledně potvrzené kontaminace kuřecího masa bakteriemi rodu Salmonella od polského výrobce. Vzhledem ke skutečnosti, že výrobek byl označen údajem „Datum použitelnosti do: 19.02.2023“, v tržní síti se již nenachází. SZPI však důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří by mohli mít výrobek doma v zamrazeném stavu, aby jej nekonzumovali. Případné zmrazení totiž nemá na bakteriální kontaminaci prakticky žádný vliv.
Inspekce předmětnou šarži potraviny odebrala v síti společnosti JIP východočeská, a.s. Inspekce s kontrolovanou osobou zahájí správní řízení o uložení sankce a v intenzívních kontrolách tržní sítě bude nadále pokračovat.
Konkrétně se jedná o výrobek s názvem: „KUŘE A KVALITA BEZ DROBU KURCZAK ČERSTVÉ DĚLENĚ DRUBEŽI MASA“, označení šarže: 20230211, datum použitelnosti: 19.02.2023, výrobce: Firma KABANOS, Kojs Miroslaw i Johanna Kojs - Kowalczyk sp.j., ul. Spóldzielców 1, 34-480 Jablonka, země původu: Polsko.
Zdroj a foto: TZ SZPI